erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Hallongömma med vitchoklad ca 12 st

Publicerad 2012-11-05 11:00:00 i bakverk

1 1/2 dl flytande margarin eller smör 1/2 dl grädde 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg 3 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver Fyllning 100 gram vit choklad 2 dl färska hallon frysta går oxå bra men vänd dem i lite potatismjöl innan Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Fyllning: Hacka chokladen i små bitar. Häll upp bären i en skål. Gömmorna: Blanda samman matfett,grädden,socker, vaniljsocker och äggen i en skål. Tillsätt mjölet och bakpulvret. Rör om till en slät smet. Fyll muffins formar till 2/3, lägg i några bitar choklad och några hallon. Bären och chokladen sjunker ner under gräddningen. Grädda ca 20 minuter Pudra över florsocker innan servering

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela