erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Töltött paprika

Publicerad 2013-05-05 12:19:00 i varmrätter

8 st medelstora paprikor...vit paprika 1 st medelstor lök 4 tsk olja (ej olivolja)(solros är helt ok) 60 gram (1/2 dl) ris 1 tsk salt efter smak 600 gram fläskfärs 1 nypa (rejäl nypa) peppar 1 liter tomatjuise 3 msk vetemjöl (maizena för gluten fritt) 30 gram smör 1 tsk socker efter smak GÖR SÅ HÄR 1. Gröp ur paprikorna. 2. Finhacka löken och fräs i het olja. 3. tillsätt ris och litet salt och kyl knappt med vätska. 4. När vätskan kokat in, ställ åt sidan föt att svalna. 5. Tliisätt fläsk färsen i reset och krydda efter smak med salt och peppar. 6. Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefät 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen). 7. Låt tomatjuisen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna. 8. Tillsätt resten av löken. 9. lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min). 10. Ta upp paprikorna ur tomatsåsen. 11. värm upp smör och tillsätt mjöl och låt bli gyllene under ständig omrörning. 12. Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker. 13. lägg sedan försiktigt till baka de fyllda paprikorna o såsen och låt stå 10 minuter. Serveringsförslag: kan serveras med kokt potatis...eller bara med färskt bröd man doppar i

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-05-30 12:13:25

Hej! Är inte så duktig så vet inte om det går att söka på din underbara sida. Nyss hemkommen fr Budapest ( besökt min släkt där) och kunde inte få nog av Csirke Paprika, när mamma gör det gör hon utan grädde men det här var med grädde ( el creme fraiche?) så letar med ljus och lykta efter denna kanske lite mer modernare rätt. Nockedli brukar jag göra så den har jag under kontroll :) :) superbra sida. Veronica

Svar: 4 msk olja1 finhackad stor lök
6 kycklingöverlår eller fileer
2 msk paprika
8 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (vegeta)
2 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
5 dl créme fraiche
Salt
Peppar

gör så här

Fräs löken, paprikan i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk.

Tillsätt kycklingöverlår, grönsaksbuljong, salt, vatten och peppar. Koka under lock på svag värme ca 20 min.

För att göra såsen.
Ta ut kycklingen ur pannan. Ställ åt sidan.
Ta ut ungefär en halv kopp av varm vätska från pannan och blanda med matlagningsgrädde,créme fraiche och vetemjöl. Vispa tills mjölet är väl blandat. Häll sås blandningen tillbaka till pannan, rör om väl och låt sjuda i ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingen och värm genom.
Strö över persilja.
Lycka till
Matmamma

Postat av: evne

Publicerad 2016-03-21 19:45:23

Hej. Jag hade förväntat mig recept på god ungersk mat på svenska. All annan mat finns det hyllmeter av på nätet, det är inte särskilt intressant. Synd också att du inte korrekturläser dina recept INNAN du lägger upp dom, för att undvika en hel del felaktigheter och då menar jag inte bara stavfel. Ska du föra en vettig blogg, måste du utarbeta ett sätt att skriva den på, så det inte bara blir en salig blandning av allt. I recept anger man alla ingredienser först, i storleksordning, antingen under varandra eller för att spara plats, efter varandra med komma emellan. sedan berättar man hur man tillagar ingredienserna I RÄTT ORDNING utan att hoppa hit och dit. Ett recept ska vara lätt att följa. Lycka till !!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela