erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Pumpkärnebröd

Publicerad 2013-11-04 10:22:00 i bröd

25 g jäst 5 dl kallt vatten 4 dl rågsikt 8 dl vetemjöl 2 tsk salt 2 msk olivolja 2 dl pumpakärnor Så här gör du Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Rör ut jästen med vattnet i en degbunke. Tillsätt rågsikt och 3/4 av vetemjölet, arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme. Tillsätt salt, olja, pumpakärnor och nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta ev i resten av mjölet. Forma degen och sno den till en lång längd ca 40 cm,eller lägg bara,. lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC. Pensla degen med vatten och strö på pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela