Pulled beef av nötbog eller högrev
1 kilo benfri högrev (givetvis svensk!)
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 deciliter ketchup
1 matsked chipotlepulver
1 matsked farinsocker
0,5 matsked mald spiskummin
1 matsked whisky
Så här gör du
Se till att du har en ugnssäker gryta med lock, jag brukar använda en rejäl rackare från Le Creuset. Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet).
Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Blanda alla övriga ingredienser och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén.
Sätt in i ugnen och värm till 125°C (eller så lågt din ugn kan gå om du till exempel har en gasugn). Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen.
Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid.
Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.
Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering.
Serveras med coleslaw,pitabröd sallad tomater lökringar o jalepeno och vitlöksås
Kommentarer
Postat av: Pontus
Låter gott, men testa sänk tempen till 80 grader och kör över natten i ca 10-12 timmar.
Köttet får sådan sjuk karaktär :)
Svar:
Matmamma