Kärleksmums med tosca
INGREDIENSER TILL KAKAN:
4 st ägg
6 dl socker
150 g smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
INGREDIENSER TILL KOKOSTOSCAN:
200 g kokos, flingor
2 dl socker
1 dl sirap (ljus)
1,5 dl grädde
75 g smör
SÅ HÄR GÖR DU!
Ställ ugnen på 200 grader.
Knäck äggen i en stor bunke och vispa dem tillsammans med sockret tills det blir pösigt.
Smält smöret och rör i.
Blanda kakao, vaniljsocker, salt och mjöl och sikta ner i smeten samtidigt som du rör om.
Blanda och bred ut i en långpanna med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 15 minuter.
Blanda alla ingredienserna till kokossmeten i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter.
Bred över kakan och grädda i 10 minuter till. Låt kallna och skär i rutor.