erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Pulled beef

Publicerad 2013-10-23 14:24:13 i varmrätter

Pulled beef av nötbog eller högrev 1 kilo benfri högrev (givetvis svensk!) 1 stor gul lök 4 klyftor vitlök 1 deciliter ketchup 1 matsked chipotlepulver 1 matsked farinsocker 0,5 matsked mald spiskummin 1 matsked whisky Så här gör du Se till att du har en ugnssäker gryta med lock, jag brukar använda en rejäl rackare från Le Creuset. Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet). Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Blanda alla övriga ingredienser och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén. Sätt in i ugnen och värm till 125°C (eller så lågt din ugn kan gå om du till exempel har en gasugn). Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering. Serveras med coleslaw,pitabröd sallad tomater lökringar o jalepeno och vitlöksås

Muddus

Publicerad 2013-10-23 14:22:34 i bakverk

ed smak från naturens skafferi HEM MENY KOLARBO GÅRD BED & BREAKFAST MUDDUS HJORTRON KONTAKT/GÄSTBOK Från Hjortron i Norrland till Praliner i Kolarbo På vinden låg mormors gamla receptskatter i en dammig koffert och bak grannens ladugård fanns prima gödsel. I sinnet spirade en idé ... ... Efter 20år som syltmakare i Norrland tog vi vårt pick och pack och flyttade ner företaget till familjegården i Kolarbo. Verksamheten breddades och i dag tillverkas glögg, sylt och chokladpraliner och mycket annat i vår lilla livsmedelsfabrik i Kolarbo. På gården finns också bed&breakfast, café/restaurang och gårdsbutik. Öppettider i sommar/höst/vinter: 26.-27 okt. 1-4 Advent Lörd- Sönd kl 11-17. Alltid med mat-fika-butiksöppet. Välkommen till Kolarbo! Nu kör vår Julhandel igång på allvar. Glöggkok på gång varje dag. Öppet den 26-27 oktober Lördag & Söndag kl 11-17 Mat-Fika-Butik- B&B Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print Share on gmail Copyright © Muddus Kolarbo 2013 Muddus Kolarbo AB, Kolarbo 94, 774 97 Fors • 0226-300 55 • [email protected]

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela