erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Schweizernöts kaka

Publicerad 2013-02-15 09:58:00 i bakverk

2ägg
3 dl strösocker
100gr hackad mandel
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 gr smält smör

Vispa ägg och socker vitt
Tillsätt mjöl, mandel och vaniljsocker
Ha till sisi i smöret
Blanda om
Häll i en bröad form ca 24 cm i diameter
grädda ca 25- 30 min

Topping

200 gr schweizernöt
7 msk vispgrädde
1 msk smör

När tårtbottnen kallnat
Gör toppingen
Värm grädden ,ha i chokladen och tillsist smöret
Häll toppingen på kakan
låt svalna och servera gärna med grädde


Bild kommer sen

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2013-02-27 15:33:20

Ser riktigt gott ut!

Svar: tack..testa gärna
Matmamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela