erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Töltött paprika

Publicerad 2013-05-05 12:19:00 i varmrätter

8 st medelstora paprikor...vit paprika 1 st medelstor lök 4 tsk olja (ej olivolja)(solros är helt ok) 60 gram (1/2 dl) ris 1 tsk salt efter smak 600 gram fläskfärs 1 nypa (rejäl nypa) peppar 1 liter tomatjuise 3 msk vetemjöl (maizena för gluten fritt) 30 gram smör 1 tsk socker efter smak GÖR SÅ HÄR 1. Gröp ur paprikorna. 2. Finhacka löken och fräs i het olja. 3. tillsätt ris och litet salt och kyl knappt med vätska. 4. När vätskan kokat in, ställ åt sidan föt att svalna. 5. Tliisätt fläsk färsen i reset och krydda efter smak med salt och peppar. 6. Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefät 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen). 7. Låt tomatjuisen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna. 8. Tillsätt resten av löken. 9. lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min). 10. Ta upp paprikorna ur tomatsåsen. 11. värm upp smör och tillsätt mjöl och låt bli gyllene under ständig omrörning. 12. Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker. 13. lägg sedan försiktigt till baka de fyllda paprikorna o såsen och låt stå 10 minuter. Serveringsförslag: kan serveras med kokt potatis...eller bara med färskt bröd man doppar i

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela