Potatisterrine med västerbottenost
1 pressad vitlök
1 1/2msk hackade provansalska örter
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3ägg
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 dl västerbotten ost
Gör så här
Klä en avlång form ca 1,5 liter med bakplåts papper
Hyvla potatisen tunt med en mandolin eller osthyvel
Blanda samman ägg, grädde och mjölk
Varva potatis, äggblandning , kryddorna och osten tills formen är fullt.
Tryck till mellan varje lagrena.
Täck översta lagret med potatis och sista av äggblandningen.
Grädda ca 45 minuter, på 175 grader
Häll på det sista av osten ca 1 dl och grädda ytterligare 20 minuter,på 175 grader.
Låt vila innan den skär i bitar.
Serveras med grillat nöt kött, fläskkött eller byt ut de provensalska kryddorna mot dill och lite citronskal då serveras den gott till fiskrätter
