erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Kryddig köttfärs paj

Publicerad 2012-11-12 10:55:19 i varmrätter

Pajdeg
 
150 gram smör
4 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
1/2 tsk bakpulver
1 dl västerbottenost
 
Fyllning
 
1 stor hackad gullök
700 gr vilt färs eller nötfärs
1 pressad vitlöks klyfta
1 msk tomatpure
3 msk olivolja
1 1/2 påse tacokrydda
1/2 tsk spiskummin
2 dl riven taco ost eller annan valfri ost
 
 
voljan
Gör så här
 
Dela det kalla smöret i bitar och lägg det i en food prosessor.
Tillsätt mjölet,  bakpulvret,vattnet och osten.
Kör med pulsknappen tills degen blivit gryning.
Tag upp degen och arbeta samman tillen deg.
Lägg på fat i plastfilm i kylen ca 30 minuter.
 
Skala och hacka lök, och vitlök.
Fräs allt i oljan.
Lägg på ett fat.
Bryn färsen i olivolja tills den fått fin färg.
Lägg i lökblandningen.
 
Krydda med taco kryddan, spiskumminet och tomatpuren.
Tillsätt ca 0,5 dl vatten och låt det koka med ca 15 minuter torrt.
Ställ detta nu åt sidan.
 
Tryck ut pajdegen i en form och nagga den .
Grädda ca 15 minuter.
Häll sedan i fyllningen och strö över osten, grädda ytterligare ca 20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela