Italienska pollpette/kycklingfrikadeller i tomatsås

1 liten gullök
1/2 tsk salt
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm citron peppar
50 gram parmesan ost
1 ägg
2 hönsbuljong tärningar+ 1 1/2 liter vatten till att koka dem i
Tomat sås
1 ask körsbärstomater
1 gullök
2 vitlöks klyftor
2 msk olivolja
2 tsk råsocker
1 hönsbuljong tärning
1 dl vatten
2 msk tomatpure
2 krm svartpeppar
Gör så här
Mixa kycklingen i en mixer.
Skala och finhacka löken.
Blanda samman färs,ägg,osten och kryddorna.
Forma små köttbullar med händerna och koka dem i hönsbuljongen.
Koka ca 7 minuter,
tag upp med hålslev, lägg dem i en form.
Såsen
Lägg de snittade tomaterna i hettvatten, ca 30 sek.
Lägg dem i iskallt vatten,dra av skinnet på tomaterna.
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken,
fräs det i lite olivolja
Tillsätt råsockret,buljongtärningen,tomatpuren,vattnet och svartpeppar.
Koka ca 15 minuter.
Lägg i frikadellerna och låt allt bli varmt.
Serveras med gnocchi pasta och hyvlad parmesan ost