erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Italienska pollpette/kycklingfrikadeller i tomatsås

Publicerad 2012-11-04 13:59:00 i varmrätter

500 gram kycklinglår fileer
1 liten gullök
1/2 tsk salt
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm citron peppar
50 gram parmesan ost
1 ägg
2 hönsbuljong tärningar+ 1 1/2 liter vatten till att koka dem i
 
 
Tomat sås
 
1 ask körsbärstomater
1 gullök
2 vitlöks klyftor
2 msk olivolja
2 tsk råsocker
1 hönsbuljong tärning
1 dl vatten
2 msk tomatpure
2 krm svartpeppar
 
 
 
Gör så här
 
Mixa kycklingen i en mixer.
Skala och finhacka löken.
Blanda samman färs,ägg,osten och kryddorna.
Forma små köttbullar med händerna och koka dem i hönsbuljongen.
Koka ca 7 minuter,
tag upp med hålslev, lägg dem i en form.
 
Såsen
 
Lägg de snittade tomaterna i hettvatten, ca 30 sek.
Lägg dem i iskallt vatten,dra av skinnet på tomaterna.
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken,
fräs det i lite olivolja
Tillsätt råsockret,buljongtärningen,tomatpuren,vattnet och svartpeppar.
Koka ca 15 minuter.
Lägg i frikadellerna och låt allt bli varmt.
Serveras med gnocchi pasta och hyvlad parmesan ost
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela