erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Grekiskt lantbröd

Publicerad 2012-11-12 10:39:45 i bröd

25 gram jäst
3 dl yoghurt
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
6 dl vetemjöl
 
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smula ner jästen i en bunke.
Värm yoghurten försiktigt fingervarmt,och ha ner yoghurten i bunken.
Tillsätt salt,och oljan.
Arbeta in vetemjölet och låt sedan degen vila ca 45 minuter under bakduk.
Tag upp degen på ett bakbord och knåda degen, forma sedan en rund bulle av degen.
Sätt bullen på en bakplåts klädd plåt.
Jäs ca 30 minuter.
Skåra brödet, och gräddas i ca 30 minuter
Pensla brödet med vatten lite mellan gräddningen.

Kommentarer

Postat av: Elin

Publicerad 2012-11-19 17:35:37

Underbart frukosfbföd

Svar: Härligt!!
Matmamma

Postat av: Elin

Publicerad 2012-11-19 21:12:26

Underbart frukosfbföd

Svar: Va roligt att du tycker att brödet smakar toppen.jag kommer lägga ut recept på ett nytt bröd snart
Erika
Matmamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela