erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Grekisk gryta

Publicerad 2012-11-12 10:31:00 i varmrätter

1,5 kg helkyckling 2 stora gullökar 2 vitlöks klyftor 2 msk olivolja 2 msk tomatpure 1 msk äppelcidervinäger 1 burk plommon tomater 250 gr champinjoner 1 lagerblad 4 dl vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gr fetaost
Gör så här Dela kycklingen i portions bitar. Hacka och skala löken fint. Finhacka vitlöken. Fräs kycklingen i olivoljan gyllene,tillsätt salt och peppar som smaksättning. Tillsätt löken och vitlöken. Rör ut puren i äppelcidern och späd med lite vatten, ha i tomaterna. Lägg i lagerbladet och resten av vattnet. Koka på svag värme ca 1 timme. Tillsätt champinjonerna sjud ytterligare ca 10 minuter. Smula över lite feta ost Serveras med grekiskt lantbröd.. .

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela