
8 st
medelstora paprikor...vit paprika
1 st
medelstor lök
4 tsk
olja (ej olivolja)(solros är helt ok)
60 gram
(1/2 dl) ris
1 tsk
salt efter smak
600 gram
fläskfärs
1 nypa
(rejäl nypa) peppar
1 liter
tomatjuise
3 msk
vetemjöl (maizena för gluten fritt)
30 gram
smör
1 tsk
socker efter smak
GÖR SÅ HÄR
1. Gröp ur paprikorna.
2. Finhacka löken och fräs i het olja.
3. tillsätt ris och litet salt och kyl knappt med vätska.
4. När vätskan kokat in, ställ åt sidan föt att svalna.
5. Tliisätt fläsk färsen i reset och krydda efter smak med salt och peppar.
6. Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefät 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen).
7. Låt tomatjuisen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna.
8. Tillsätt resten av löken.
9. lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min).
10. Ta upp paprikorna ur tomatsåsen.
11. värm upp smör och tillsätt mjöl och låt bli gyllene under ständig omrörning.
12. Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker.
13. lägg sedan försiktigt till baka de fyllda paprikorna o såsen och låt stå 10 minuter.
Serveringsförslag: kan serveras med kokt potatis...eller bara med färskt bröd man doppar i