Ungersk köttgryta även kallad pörkölt
Ingredienser
600 gr högrev
2 gullökar
1 msk pulver paprika
2 gullökar
1 msk pulver paprika
1 röd paprika
1/ 2 dl tomatpure
2 pressade vitlökar
1 tsk mald kummin
3 -5 dl vatten
1 köttbuljong tärning
1/2 tsk salt
1 röd chili hackad
1/ 2 dl tomatpure
2 pressade vitlökar
1 tsk mald kummin
3 -5 dl vatten
1 köttbuljong tärning
1/2 tsk salt
1 röd chili hackad
Tillagning
Hacka lök, och vitlök. Lägg hacket i en ugnsggryta som tål värme. Sätt i paprika pulvet, tomatpure, chili, paprikan i bitar,kummin, vatten, salt och smula i buljong tärningen. Lägg o köttet som skurits i 3 cm stora bitar. På med locket och stek i ugnen ca 1 1/2 timme på 175 grader. Späd mer mer vatten om det skulle bli för tjockt. Vill man kan man tillsätta potatis i bitar ca 20 minuter innan grytan är klar men då måste man späda med mer vatten. Annars serveras grytan med nokedli(ungersk klimp), ris eller ett gott bröd
Hacka lök, och vitlök. Lägg hacket i en ugnsggryta som tål värme. Sätt i paprika pulvet, tomatpure, chili, paprikan i bitar,kummin, vatten, salt och smula i buljong tärningen. Lägg o köttet som skurits i 3 cm stora bitar. På med locket och stek i ugnen ca 1 1/2 timme på 175 grader. Späd mer mer vatten om det skulle bli för tjockt. Vill man kan man tillsätta potatis i bitar ca 20 minuter innan grytan är klar men då måste man späda med mer vatten. Annars serveras grytan med nokedli(ungersk klimp), ris eller ett gott bröd
www.ungerskmat.se där finns klimpsikt att köpa för att göra nokedli recept finns på min sida