erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Ungersk köttgryta även kallad pörkölt

Publicerad 2012-10-23 13:37:00 i varmrätter


Ingredienser
600 gr högrev
2 gullökar
1 msk pulver paprika
1 röd paprika
1/ 2 dl tomatpure
2 pressade vitlökar
1 tsk mald kummin
3 -5 dl vatten
1 köttbuljong tärning
1/2 tsk salt
1 röd chili hackad

 
 
 
 
Tillagning
    
 
 

Hacka lök, och vitlök. Lägg hacket i en ugnsggryta som tål värme. Sätt i paprika pulvet, tomatpure, chili, paprikan i bitar,kummin, vatten, salt och smula i buljong tärningen. Lägg o köttet som skurits i 3 cm stora bitar. På med locket och stek i ugnen ca 1 1/2 timme på 175 grader. Späd mer mer vatten om det skulle bli för tjockt. Vill man kan man tillsätta potatis i bitar ca 20 minuter innan grytan är klar men då måste man späda med mer vatten. Annars serveras grytan med nokedli(ungersk klimp), ris eller ett gott bröd
 
www.ungerskmat.se där finns klimpsikt att köpa för att göra nokedli recept finns på min sida

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela