erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Kärleksmums med tosca

Publicerad 2014-02-13 10:41:00 i bakverk

INGREDIENSER TILL KAKAN: 4 st ägg 6 dl socker 150 g smör 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl INGREDIENSER TILL KOKOSTOSCAN: 200 g kokos, flingor 2 dl socker 1 dl sirap (ljus) 1,5 dl grädde 75 g smör SÅ HÄR GÖR DU! Ställ ugnen på 200 grader. Knäck äggen i en stor bunke och vispa dem tillsammans med sockret tills det blir pösigt. Smält smöret och rör i. Blanda kakao, vaniljsocker, salt och mjöl och sikta ner i smeten samtidigt som du rör om. Blanda och bred ut i en långpanna med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 15 minuter. Blanda alla ingredienserna till kokossmeten i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter. Bred över kakan och grädda i 10 minuter till. Låt kallna och skär i rutor.

Spenat och parmesan medaljonger

Publicerad 2014-02-13 10:37:00 i varmrätter

INGREDIENSER
3 ekologiska ägg + 1 extra äggula
100 gram färsk spenat
En bit purjolök
1-2 dl riven parmesanost
0,5 dl nötter, gärna pinjenötter eller valnötter
2 msk grädde
Några kvistar persilja
Salt och peppar
Lite smör eller olivolja till stekning
SÅ HÄR GÖR DU!
Hacka purjolök och nötter. Värm försiktigt hacket i en stekpanna i ett par minuter.
Skölj och grovhacka spenaten. Värm spenaten i någon minut tillsammans med purjon och nötterna.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Rör samman ägg, äggula, parmesan, grädde, hackad persilja, salt och peppar. Sist rörs spenatblandningen ned.
Värm smör eller olivolja i stekpannan. Klicka ut medaljongerna med en stor matsked. Stek dem på medelvärme. Om äggsmeten fransar ut från biffen så knuffar du in kanterna och formar till en fin medaljong.
Stek i tre till fyra minuter på var sida. Klart!

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela