erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Hemma gjord färsk ost

Publicerad 2013-01-29 09:23:29 i förrätter

Ingredienser 1 liter filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning •10 soltorkade tomater •5 urkärnade, svarta oliver •5 urkärnade gröna oliver •1 kruka basilika •2 pressade vitlöksklyftor •salt och peppar Gör så här Värm fil och gräddfil till 45 grader i en kastrull Häll allt i en sil med sil duk låt rinna av i kyl under natten Smaksättning: Finhacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda ostmassan med tomat-, oliv- och hälften av basilikahacket och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Forma massan till en rund ost och rulla den i resten av basilikan. Täck och ställ kallt till servering. Förvaras i kyl ca 1 vecka

Tomat soppa med linser och söt potatis

Publicerad 2013-01-29 09:17:00 i förrätter

Ingredienser 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 400 gram sötpotatis(ar) 1 msk olja 0,5 st röd chilifrukt 500 gram krossade tomater 0,5 tsk salt 0,5 dl röda linser 4 dl kokosmjölk lätt 2 st grönsaksbuljongtärning(ar) 3 dl vatten basilika Tillagning 1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den. 2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter. 3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs. Servera ett gott rustikt bröd till med lite färsk ost på

LCHF- kyckling gratin med fransk senap

Publicerad 2013-01-29 09:14:00 i varmrätter

Ingredienser 4 st kycklingfilé smör, att steka i 1 st tomat(er) 1 kruka(or) basilika 3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill) 2 dl vispgrädde 2 st vitlöksklyfta(or) 2 dl crème fraiche salt och peppar 2 dl riven ost Till serveringen 500 gr haricotes vertes Tillagning 1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta. 2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över. 3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter. 4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Italienska fläsk kotletter

Publicerad 2013-01-15 15:52:49 i varmrätter

Ingredienser 4 st fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk basilika, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Gör så här 1. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt. 2. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 3. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Strö över parmesanost och servera med spenat och pressad potatis.

Armanos deli drinks och wine

Publicerad 2013-01-15 10:13:00 i Allmänt

www.armanosviner.se https://shop.armanos.e Goda delikatesser, viner och tryffel från Kroatien Historik Sedan slutet av 70-talet har vi, Mario Armano med familj, drivit diverse företag framför allt inom klädesbranschen. Som exempel kan MA Agenturer KB nämnas. I vår verksamhet har vi alltid prioriterat hög kvalitet och design. Tack vare vår seriösa inriktning har vi idag agenturer på olika framstående och kända företag i Europa. I början av 90-talet fick vi agentur på Armani Jeans och introducerade detta märke i Skandinavien samtidigt som vi lobbade för ett italienskt sportmärke, Dubin Sport. Våra återförsäljare i Skandinavien har varit och är: herr-, dam- och sportaffärer. Parallellt med vår agenturverksamhet har vi drivit egna butiker med sport- och modekläder i Malmö, men idag koncentrerar vi vår verksamhet framförallt på samarbete med Kroatien. För ca 5 år sedan föddes idén att utveckla en verksamhet med delikatesser från Kroatien. Mat och vin har alltid varit en stor passion för oss och vi har alltid haft en hemlig dröm om att skapa något eget i den branschen. Det vi upptäckte var att Kroatien hade fantastiska produkter och råvaror och att det inte fanns någonting på den svenska marknaden därifrån. Så det började i små skalor och ökade sakta men säkert och vi såg snabbt hur stort intresse det fanns och hur många intressanta små producenter Kroatien hade. Och för ca 2 år sedan började Nicole Armano på heltid i företaget som har bakgrund som kock och jobbar nu som säljare/administratör och marknadsansvarig. Eftersom vi ursprungligen kommer från Zagreb i Kroatien har vi en god kännedom om landet och bra kontakter som underlättas av att vi talar och skriver kroatiska, vårt modersmål, lika väl som vårt andraspråk, svenska.

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela