Kolla gärna in på
www.collinsostbod.se
facebook.se/collinsostbod
Hemma gjord färsk ost
Ingredienser
1 liter filmjölk
3 dl gräddfil
Smaksättning
•10 soltorkade tomater
•5 urkärnade, svarta oliver
•5 urkärnade gröna oliver
•1 kruka basilika
•2 pressade vitlöksklyftor
•salt och peppar
Gör så här
Värm fil och gräddfil till 45 grader i en kastrull
Häll allt i en sil med sil duk låt rinna av i kyl under natten
Smaksättning: Finhacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda ostmassan med tomat-, oliv- och hälften av basilikahacket och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Forma massan till en rund ost och rulla den i resten av basilikan. Täck och ställ kallt till servering.
Förvaras i kyl ca 1 vecka
Tomat soppa med linser och söt potatis
Ingredienser
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
400 gram sötpotatis(ar)
1 msk olja
0,5 st röd chilifrukt
500 gram krossade tomater
0,5 tsk salt
0,5 dl röda linser
4 dl kokosmjölk lätt
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
3 dl vatten
basilika
Tillagning
1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.
3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.
Servera ett gott rustikt bröd till med lite färsk ost på
LCHF- kyckling gratin med fransk senap
Ingredienser
4 st kycklingfilé
smör, att steka i
1 st tomat(er)
1 kruka(or) basilika
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Till serveringen
500 gr haricotes vertes
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
Italienska fläsk kotletter
Ingredienser
4 st
fläskkotletter, (500 g)
0,5 msk
färsk basilika, hackad
2 krm
grovmald svartpeppar
1 tsk
salt
1 msk
olivolja
1 msk
smör
2 dl
matlagningsgrädde
0,5 dl
parmesanost, riven
Gör så här
1. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt.
2. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida.
Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min.
3. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Strö över parmesanost och servera med spenat och pressad potatis.
Armanos deli drinks och wine
www.armanosviner.se
https://shop.armanos.e
Goda delikatesser, viner och tryffel från Kroatien
Historik
Sedan slutet av 70-talet har vi, Mario Armano med familj, drivit diverse företag framför allt inom klädesbranschen. Som exempel kan MA Agenturer KB nämnas. I vår verksamhet har vi alltid prioriterat hög kvalitet och design. Tack vare vår seriösa inriktning har vi idag agenturer på olika framstående och kända företag i Europa. I början av 90-talet fick vi agentur på Armani Jeans och introducerade detta märke i Skandinavien samtidigt som vi lobbade för ett italienskt sportmärke, Dubin Sport. Våra återförsäljare i Skandinavien har varit och är: herr-, dam- och sportaffärer.
Parallellt med vår agenturverksamhet har vi drivit egna butiker med sport- och modekläder i Malmö, men idag koncentrerar vi vår verksamhet framförallt på samarbete med Kroatien.
För ca 5 år sedan föddes idén att utveckla en verksamhet med delikatesser från Kroatien. Mat och vin har alltid varit en stor passion för oss och vi har alltid haft en hemlig dröm om att skapa något eget i den branschen. Det vi upptäckte var att Kroatien hade fantastiska produkter och råvaror och att det inte fanns någonting på den svenska marknaden därifrån. Så det började i små skalor och ökade sakta men säkert och vi såg snabbt hur stort intresse det fanns och hur många intressanta små producenter Kroatien hade.
Och för ca 2 år sedan började Nicole Armano på heltid i företaget som har bakgrund som kock och jobbar nu som säljare/administratör och marknadsansvarig.
Eftersom vi ursprungligen kommer från Zagreb i Kroatien har vi en god kännedom om landet och bra kontakter som underlättas av att vi talar och skriver kroatiska, vårt modersmål, lika väl som vårt andraspråk, svenska.