erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Hemma gjord färsk ost

Publicerad 2013-01-29 09:23:29 i förrätter

Ingredienser 1 liter filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning •10 soltorkade tomater •5 urkärnade, svarta oliver •5 urkärnade gröna oliver •1 kruka basilika •2 pressade vitlöksklyftor •salt och peppar Gör så här Värm fil och gräddfil till 45 grader i en kastrull Häll allt i en sil med sil duk låt rinna av i kyl under natten Smaksättning: Finhacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda ostmassan med tomat-, oliv- och hälften av basilikahacket och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Forma massan till en rund ost och rulla den i resten av basilikan. Täck och ställ kallt till servering. Förvaras i kyl ca 1 vecka

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela