erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Snabba filmjölkslimpan

Publicerad 2012-10-23 14:16:00 i bröd

31/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl grahams mjöl
1 dl råg mjöl
1 dl vetekross
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 msk lingon sylt
1 dl sirap
1 tsk fänkålskrydda mald
5 dl filmjölk
 
 
Blanda samman alla torra íngredienserna.
Ha i sylten ,russin, filmjölken och sirapen.
Rör ihop.
Häll allt i en bakplåts klädd avlång kakform ca 1 1/2 liter.
 
Grädda ca 50-60 min på 175 grader.
Känn med en sticka när brödet är klart.
 
Blir mycket saftig och är jätte god attäta med ost.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela