Smördegsrulle med pikant färs
500 gram nöt eller vilt färs
2 msk olivolja
1 gullök
2 vitlöks klyftor
2 ägg
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackad persilja
2 krm timjan
2 krm oregano
1 tsk paprika pulver
1/2 chili hackad
8 cornichons små gurkor i lag
salt och peppar eft egen smak
1 dl västerbotten ost
Pensling
1 äggula
Fräs löken i oljan tillsätt färsen och låt den fräsa med tills den fått fin färg.
Pressa i vitlöken, dijonsenapen, persiljan ,chliln , och tillsätt kryddorna
Låt puttra ca 5 min skulle det vara för torrt i pannan ha i lite vatten.
ha i äggen och rör om
Låt allt kallna
Kavla ut smördegen, fördela färsen på degen peta ner gurkorna och rulla ihop
Lägg rullen på ett bakplåts papper ,pensla med ägg
Strö på västerbotten ost
Grädda i ugnen på 225 grader ca 20 minuter
Serveas med en god tomat och lök sallad

2 msk olivolja
1 gullök
2 vitlöks klyftor
2 ägg
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackad persilja
2 krm timjan
2 krm oregano
1 tsk paprika pulver
1/2 chili hackad
8 cornichons små gurkor i lag
salt och peppar eft egen smak
1 dl västerbotten ost
Pensling
1 äggula
Fräs löken i oljan tillsätt färsen och låt den fräsa med tills den fått fin färg.
Pressa i vitlöken, dijonsenapen, persiljan ,chliln , och tillsätt kryddorna
Låt puttra ca 5 min skulle det vara för torrt i pannan ha i lite vatten.
ha i äggen och rör om
Låt allt kallna
Kavla ut smördegen, fördela färsen på degen peta ner gurkorna och rulla ihop
Lägg rullen på ett bakplåts papper ,pensla med ägg
Strö på västerbotten ost
Grädda i ugnen på 225 grader ca 20 minuter
Serveas med en god tomat och lök sallad
