erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Rotsaksgratäng med fetaost och bacon

Publicerad 2012-10-16 11:21:00 i varmrätter

800 gram potatis
200 gram morötter
1 stor palsternacka
100 gram färsk spenat
1 paket bacon
125 gram feta ost
3 ägg
2 dl matgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
 
 
Värm ugen till 175 grader.
Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar.
Koka allt ca 3 minuter ,halvmjukt.
Stek baconet i en varm panna, skär i mindre bitar.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Varva rotsaker, spenat,bacon och ost.
Avsluta med ett rotsakslager.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde salt och peppar.
Häll det över.
Gratinera ca 40 minuter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela