Rödvinbärskaka
Vinbärskaka
Denna kaka är jättegod att avnjuats med nybryggt kaffe till vardags och fest
Mer fördel görs den gärna dagen innan så att smakerna får gifta sig samman och att kakan får stå till sig
Recept
5oo gram smör
2 dl strösocker
11 dl vetmjöl
Fyllning
3 dl rödvinbärs sylt
Dekor
2 dl florsocker
1 1/2 msl vatten
50 gram skållad mandel
färska röda vinbär
pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda samman smör,socker, och vetemjöl i en matberedare, till en smidig paj deg.
Dela degen i tre lika delar.
Kavla ut tre ganska tunna rundlar med hjälp av en tallrik 24 cm i diam, på bakplåts papper
Grädda rundlarna i 7 min var för sig
Låt svalna,innan bottnarna flyttas
Fördela sylten mellan två av bottnarna, och lägg ihop dem på ett fat
Lägg den tredje bottnen överst,
blanda florsocker och vatten och bred glasyren över
Strö en smal rand med florsocker runt ytterkantan och dekorera med mandlar och röda vinbär
Låt den stå i rumstemperatur tills nästa dag innan den ska ätas

Denna kaka är jättegod att avnjuats med nybryggt kaffe till vardags och fest
Mer fördel görs den gärna dagen innan så att smakerna får gifta sig samman och att kakan får stå till sig
Recept
5oo gram smör
2 dl strösocker
11 dl vetmjöl
Fyllning
3 dl rödvinbärs sylt
Dekor
2 dl florsocker
1 1/2 msl vatten
50 gram skållad mandel
färska röda vinbär
pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda samman smör,socker, och vetemjöl i en matberedare, till en smidig paj deg.
Dela degen i tre lika delar.
Kavla ut tre ganska tunna rundlar med hjälp av en tallrik 24 cm i diam, på bakplåts papper
Grädda rundlarna i 7 min var för sig
Låt svalna,innan bottnarna flyttas
Fördela sylten mellan två av bottnarna, och lägg ihop dem på ett fat
Lägg den tredje bottnen överst,
blanda florsocker och vatten och bred glasyren över
Strö en smal rand med florsocker runt ytterkantan och dekorera med mandlar och röda vinbär
Låt den stå i rumstemperatur tills nästa dag innan den ska ätas
