erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Rödvinbärskaka

Publicerad 2012-10-10 11:11:21 i bakverk

Vinbärskaka

Denna kaka är jättegod att avnjuats med nybryggt kaffe till vardags och fest
Mer fördel görs den gärna dagen innan så att smakerna får gifta sig samman och att kakan får stå till sig


Recept

5oo gram smör
2 dl strösocker
11 dl vetmjöl

Fyllning
3 dl rödvinbärs sylt

Dekor

2 dl florsocker
1 1/2 msl vatten
50 gram skållad mandel
färska röda vinbär
pärlsocker

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda samman smör,socker, och vetemjöl i en matberedare, till en smidig paj deg.
Dela degen i tre lika delar.
Kavla ut tre ganska tunna rundlar med hjälp av en tallrik 24 cm i diam, på bakplåts papper

Grädda rundlarna i 7 min var för sig
Låt svalna,innan bottnarna flyttas
Fördela sylten mellan två av bottnarna, och lägg ihop dem på ett fat
Lägg den tredje bottnen överst,
blanda florsocker och vatten och bred glasyren över
Strö en smal rand med florsocker runt ytterkantan och dekorera med mandlar och röda vinbär
Låt den stå i rumstemperatur tills nästa dag innan den ska ätas

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela