Nytto bröd
25 stycken bullar
1 dl linfrön
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl pumpa kärnor
1 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
5 dl vatten
50 gr jäst
75 gram smör
2 dl mjölk
3 msk äppelmos
16 dl vetemjöl
Blanda samman linfrö,pumpakärnor,kross,vetekli och rågmjöl i en kastrull
Tillsätt vattnet och saltet koka en gröt och låt svalna
Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölken och värm till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke
häll i smör och mjölkblandningen
Blanda ner gröten,tillsätt äppelmoset och mjöl tills degen blir kladdfri
ARBETA CA 10 MINUTER
Jäs ca 45 min
Knäda degen och tag ut 25 bullar, lägg på bakplåts papprad plåt
Jäs ytterligare 30 min
Gräddas på 225 gr i 20 min
