erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Nytto bröd

Publicerad 2012-10-11 06:43:41 i bröd

25 stycken bullar 1 dl linfrön 1 dl rågkross 1 dl vetekli 1/2 dl pumpa kärnor 1 dl grovt rågmjöl 1 msk salt 5 dl vatten 50 gr jäst 75 gram smör 2 dl mjölk 3 msk äppelmos 16 dl vetemjöl Blanda samman linfrö,pumpakärnor,kross,vetekli och rågmjöl i en kastrull Tillsätt vattnet och saltet koka en gröt och låt svalna Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölken och värm till 37 grader Smula ner jästen i en bunke häll i smör och mjölkblandningen Blanda ner gröten,tillsätt äppelmoset och mjöl tills degen blir kladdfri ARBETA CA 10 MINUTER Jäs ca 45 min Knäda degen och tag ut 25 bullar, lägg på bakplåts papprad plåt Jäs ytterligare 30 min Gräddas på 225 gr i 20 min

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela