Langos

Langos kommer ursprungligen från Ungern och är ett friterat bröd
Serveras med gräddfil,räkor, riven ost, hackad lök, hackad skinka, puder socker eller som i all enkelhet i
Ungern penslas enbart med vitlöks olja sen äter man det direkt
Recept
25 gram jäst
3 dl vatten
1 större modell kokt potatis
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Friteringen
Olja dock ej olivolja
Vitlöks olja
3 pressade vitlöks klyftor
1 dl neutral olja
Fyllning
3 dl gräddfil alt cream fraiche
1 hackad rödlök
200 gram skalade räkor
Rör ut jästen i vattnat
Tillsätt saltet
Riv i den kokta potatisen, tillsätt vetemjölet,
arbeta till en smidig ganska lös deg
Låt jäsa ca 40 minuter
Tag upp degen på ett bakbord och dela degen i 16 bitar
kavla ut dem och låt dem jäsa ca 20 min
Hetta upp oljan till ca 180 grader
Tag upp en bröd bit och drag dem mellan fingrarna till en oval kaka
Lägg ner det i den heta olja
Fritera ca 3 min på varja sida
Låt svalna på galler
Pensla på av vitlöks oljan
ha på av fyllningen, klart att avnjutas
Serveras med gräddfil,räkor, riven ost, hackad lök, hackad skinka, puder socker eller som i all enkelhet i
Ungern penslas enbart med vitlöks olja sen äter man det direkt
Recept
25 gram jäst
3 dl vatten
1 större modell kokt potatis
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Friteringen
Olja dock ej olivolja
Vitlöks olja
3 pressade vitlöks klyftor
1 dl neutral olja
Fyllning
3 dl gräddfil alt cream fraiche
1 hackad rödlök
200 gram skalade räkor
Rör ut jästen i vattnat
Tillsätt saltet
Riv i den kokta potatisen, tillsätt vetemjölet,
arbeta till en smidig ganska lös deg
Låt jäsa ca 40 minuter
Tag upp degen på ett bakbord och dela degen i 16 bitar
kavla ut dem och låt dem jäsa ca 20 min
Hetta upp oljan till ca 180 grader
Tag upp en bröd bit och drag dem mellan fingrarna till en oval kaka
Lägg ner det i den heta olja
Fritera ca 3 min på varja sida
Låt svalna på galler
Pensla på av vitlöks oljan
ha på av fyllningen, klart att avnjutas
