erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Gulaschsoppa (Ungerska herde soppa)

Publicerad 2012-10-23 14:46:00 i varmrätter

600 gram högrev
2 msk olja
2 mindre gullökar
2 vitlöks klyftor
5 potatisar
3 morötter
10 dl buljong kött eller grönsak
3 msk tomatpure
2 msk paprika pulver
1/2 tsk mald kummin
1 tsk mejram
1 tsk salt
1 /2 tsk svartpeppar
1/2 chili frukt
 
 
Tärna grönsakerna i bitar och lägg dem i en skål.
Tärna köttet i små kuber och fräs det i oljan.
Tillsätt tomatpuren, paprika pulvret ,den pressade vitlöken, chilin, och de andra kryddorna.
Häll på buljongen och låt köttet koka mört ca 1 1/2 timme.
 
Soppan serveras med ett gott surdegs bröd och en klick gräddfil.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela