erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Fisksoppa från Kråkåsen

Publicerad 2012-10-10 10:33:00 i förrätter

Recept för 4 personer
 
2 scharlottenllökar
2 msk kall pressad raps olja
2 vitlöks klyftor
1 msk curry
500 gram blomkål
3 potatisar
3 fiskbuljong tärningar
10 dl vatten
2 dl cream fraiche
400 gram lax, torsk
150 gram räkor utan skal
1/2 citron och raspet från den
 
 
GARNERING
 
Persilja
 
Skala och finhacka löken,
fräs löken mjuk i oljan
Pressa ner vitlöken och tillsätt curryn
Dela blomkålen i buketter,skala och skär potatisen i 1 cm stora bitar
Tillsätt blomkål,potatis, buljongtärningar,och vatten i kastrullen
låt koka ca 1o min under lock.
Tillsätt cream fraichen, och fisken som delats i 2 cm kuber.
Sjud soppan ca 5 min
Vänd ner räkorna spara några till garneringen
Häll upp soppan i tallrikar, garnera med räkor, persilja och rivet citron skal
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela