Fisksoppa från Kråkåsen
Recept för 4 personer
2 scharlottenllökar
2 msk kall pressad raps olja
2 vitlöks klyftor
1 msk curry
500 gram blomkål
3 potatisar
3 fiskbuljong tärningar
10 dl vatten
2 dl cream fraiche
400 gram lax, torsk
150 gram räkor utan skal
1/2 citron och raspet från den

GARNERING
Persilja
Skala och finhacka löken,
fräs löken mjuk i oljan
Pressa ner vitlöken och tillsätt curryn
Dela blomkålen i buketter,skala och skär potatisen i 1 cm stora bitar
Tillsätt blomkål,potatis, buljongtärningar,och vatten i kastrullen
låt koka ca 1o min under lock.
Tillsätt cream fraichen, och fisken som delats i 2 cm kuber.
Sjud soppan ca 5 min
Vänd ner räkorna spara några till garneringen
Häll upp soppan i tallrikar, garnera med räkor, persilja och rivet citron skal