erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Enkelt festbröd

Publicerad 2012-10-23 15:04:51 i bröd

7 dl vatten , 37 grader
1 paket jäst
1 msk salt
2 msk socker
10-12 dl vetmjöl
 
 
Smula jästen i en i en bunke
Slå på det finger varma vattnet, ha i salt och sockret
Rör ihop allt
Ha i mjölet i omgångar och arbeta för hand tills det släpper bunkens kant eller med maskin
Låt jäsa med bak duk ca 1 timme
Knåda degen
Forma till en limpa eller bullar
Låt jäsa ytterligare 30 minuter
Sätt ugnen på 275 grader
ställ ner tempraturen när du sätter in brödet till 200 grader
 
Gräddas i ugn på 200gr i ca 30 min
 
Pensla brödet med vatten innan du sätter in brödet då får fin och knaprig yta
 
Gott till den goda ungerska herde soppan eller den ungerska köttgrytan pörkölt
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela