Apelsinmuffins med tryffel
ca 13–15 st
Tid: ca 45 min
175 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 apelsin, saft och skal
Chokladtryffel:
2 msk grädde
75 g finhackad choklad av bra kvalitet
rivet skal av 1/2 apelsin
Garnering:
kumquater eller passande strössel, godis el dyl
florsocker
1. Börja med tryffeln. Hetta upp grädden i en kastrull, rör ner chokladen försiktigt tills all choklad smält. Låt stelna i rumstemp och rulla kulor som läggs på fat. Förvara i kyl.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om och blanda ner apelsinsaft och skal försiktigt.
3. Fördela smeten till 2/3 i stadiga formar, t ex aluminiumformar eller stadiga muffinsformar. Tryck ner en tryffel i varje. Grädda i 200° ca 15 min. Låt svalna. Garnera och sikta florsocker över.

Tid: ca 45 min
175 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 apelsin, saft och skal
Chokladtryffel:
2 msk grädde
75 g finhackad choklad av bra kvalitet
rivet skal av 1/2 apelsin
Garnering:
kumquater eller passande strössel, godis el dyl
florsocker
1. Börja med tryffeln. Hetta upp grädden i en kastrull, rör ner chokladen försiktigt tills all choklad smält. Låt stelna i rumstemp och rulla kulor som läggs på fat. Förvara i kyl.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om och blanda ner apelsinsaft och skal försiktigt.
3. Fördela smeten till 2/3 i stadiga formar, t ex aluminiumformar eller stadiga muffinsformar. Tryck ner en tryffel i varje. Grädda i 200° ca 15 min. Låt svalna. Garnera och sikta florsocker över.
