erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Ungerska smörpogacsa

Publicerad 2012-11-04 13:42:00 i bakverk

8 dl vetemjöl
25 gram jäst
2 äggulor
250 gram smör
1/2 tsk salt
1 dl gräddfil
 
 
Pensling
 
1 ägg
 
 
Gör så här
 
Sikta mjölet,genom en sikt.
Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta till en slåt deg,
Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek,till en rektangel.
Vik in rektangelns alla sidor mot mitten.
Vik en gång till mot mitten.
Låt degen vila ca 15 minuter.
Upprepa detta 4 ggr.
Kavla ut degen till ca 0,5 cm tjocklek, snitta ytan i ett rut mönster,
tag ut rundlar med ett  glas ca 5 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med bakplåts papper.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda ca 35 minuter på 225 grader
 
Dessa är goda till gulaschsoppan
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela