Szilvas gomboc/ungerska plommon klimp

1 kg mjölig potatis
5 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
Fyllning
1/2 kg plommon
1 sockerbit per plommon
1 tsk kanel
Panering runt bullarna
2 dl skorpsmulor
1/2 olja typ raps eller solros olja
Koka potatisen mjuk coh låt den svalna.
Knåda samman potatis,mjöl,salt och ägg tillen deg.
Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 0,5 cm tjocklek,och skär i 8 cm stora kvadrater.
Lägg i ett urkärnat plommon i varje kvarat, och stoppa i en sockerbit i varje plommon dofta på kanel.
Vik ihop degen mot plommonet, och var noga med att pressa ihop kanterna,
forma till en bulle.
Lägg dessa bullarna i kokhett vatten och koka ca 5 minuter tills de flyter upp.
tag upp med hålslev.
Under tiden bryn ströbrödet i oljan gyllene och rulla bollarna i skorpsmulorna.
Läggbollarna i en form.
Serveras med pudrat florsocker över bollarna.