erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Kokosflarn med apelsincream

Publicerad 2012-11-29 09:44:00 i bakverk

100 g margarin eller smör
3 dl kokos
rasp av en halv apelsin
1 ägg
1½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver


Gör så här
Sätt på ugnen. Smält fettet och rör ner kokosen i det heta fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner kokosblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.

Gräddas ca 7 minuter på grilleffekt 175 grader

Apelsincream

Apelsinkräm: Blanda ca 50 g rumsvarmt smör eller delikatessmargarin med 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk vanilj- eller vanillinsocker eller 1/2 tsk Vanila eller vanillinsocker, 1 äggula, rivet skal av 1/2 apelsin och 1 msk pressad apelsin.
Kakorna läggs samman med apelsincremen mellan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela