erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Gremolata torsk

Publicerad 2012-11-27 09:13:00 i varmrätter

500 gram torsk eller anann vit fisk
3 vitlöks klyftor
1 dl hackad persilja
1 st citron av raspet av den+lite saft ca 1 msk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk olivolja
 
 
Dela fisken i fyra lika stora bitar.
Salta och peppra
Hacka persiljan, vitlöken i en mixer.
Tillsätt citronraspet och lite saft.
Fördela massan på fisken,
baka av fisken ca 15 minuter på 175 grader
 
Serveras med en god tomatsallad
 
3 tomater
1 rödlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100gram keso
1 msk balsamicovinäger
1 msk hackad basilika
 
Skiva tomater och lök på ett fat
Häll på vinäger.
Salta och peppra
Fördela keso och basilika över
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela