erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Oxfile på ungerskt vis

Publicerad 2012-10-11 10:41:00 i varmrätter

800 gram oxfile
2 msk olja
100 gram rökt sidfläsk
200 gram gåslever, kan dock uteslutas kan ersättas med kyckling lever
200 gram champinjoner
100 gr ärtor
200 gram grön paprika
1 ask körsbärs tomater
3 scharlotten lökar
1 tsk salt
2 krm grov malen svart peppar
1/2 tsk röd paprika

Garnering

Grön jalapeno/ röd chili skurna i rundlar som läggs på köttet


Hacka löken och bryn det i oljan
Ha i det tärnade sidfläsket och låt det brynas med löken
Ha i de den skivade svampen, ärtorna, delade tomaterna och den skurna skurna paprikan
Dofta på paprikapulver och salt och peppar
Låt allt sjuda samman till en mustig sås ca 15 minuter

Tärna gåslevern i små bitar och stek den gyllene i olja
salta och peppra

Skär filen i 2 cm bitar, grilla den alt stekt den i panna tills den är rosa eller som du själv vill ha den
Salta och peppra

Lägg upp köttet på ett fat , häll ragun vid sidan om fatet, häll levern på den andra sidan av fatat

Serveras med hasselbacks potatis och en salllad


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela