erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Langos

Publicerad 2012-10-10 15:20:00 i varmrätter

Langos kommer ursprungligen från Ungern och är ett friterat bröd
Serveras med gräddfil,räkor, riven ost, hackad lök, hackad skinka, puder socker eller som i all enkelhet i
Ungern penslas enbart med vitlöks olja sen äter man det direkt

Recept

25 gram jäst
3 dl vatten
1 större modell kokt potatis
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt

Friteringen

Olja dock ej olivolja


Vitlöks olja

3 pressade vitlöks klyftor
1 dl neutral olja


Fyllning

3 dl gräddfil alt cream fraiche
1 hackad rödlök
200 gram skalade räkor


Rör ut jästen i vattnat
Tillsätt saltet
Riv i den kokta potatisen, tillsätt vetemjölet,
arbeta till en smidig ganska lös deg

Låt jäsa ca 40 minuter
Tag upp degen på ett bakbord och dela degen i 16 bitar
kavla ut dem och låt dem jäsa ca 20 min
Hetta upp oljan till ca 180 grader
Tag upp en bröd bit och drag dem mellan fingrarna till en oval kaka
Lägg ner det i den heta olja
Fritera ca 3 min på varja sida
Låt svalna på galler
Pensla på av vitlöks oljan
ha på av fyllningen, klart att avnjutas



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela