erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Apelsinmuffins med tryffel

Publicerad 2012-10-11 15:02:00 i bakverk

ca 13–15 st
Tid: ca 45 min

175 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 apelsin, saft och skal

Chokladtryffel:
2 msk grädde
75 g finhackad choklad av bra kvalitet
rivet skal av 1/2 apelsin

Garnering:
kumquater eller passande strössel, godis el dyl
florsocker

1. Börja med tryffeln. Hetta upp grädden i en kastrull, rör ner chokladen försiktigt tills all choklad smält. Låt stelna i rumstemp och rulla kulor som läggs på fat. Förvara i kyl.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om och blanda ner apelsinsaft och skal försiktigt.

3. Fördela smeten till 2/3 i stadiga formar, t ex aluminiumformar eller stadiga muffinsformar. Tryck ner en tryffel i varje. Grädda i 200° ca 15 min. Låt svalna. Garnera och sikta florsocker över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela