erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Szilvas gomboc/ungerska plommon klimp

Publicerad 2012-11-04 12:38:00 i desserter

Klimpdeg

1 kg mjölig potatis
5 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk salt

Fyllning

1/2 kg plommon
1 sockerbit per plommon
1 tsk kanel

Panering runt bullarna

2 dl skorpsmulor
1/2 olja typ raps eller solros olja
 




 
Koka potatisen mjuk coh låt den svalna.
Knåda samman potatis,mjöl,salt och ägg tillen deg.
Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 0,5 cm tjocklek,och skär i 8 cm stora kvadrater.
Lägg i ett urkärnat plommon i varje kvarat, och stoppa i en sockerbit i varje plommon dofta på kanel.
Vik ihop degen mot plommonet, och var noga med att pressa ihop kanterna,
forma till en bulle.
Lägg dessa bullarna i kokhett vatten och koka ca 5 minuter tills de flyter upp.
tag upp med hålslev.
Under tiden bryn ströbrödet i oljan gyllene och rulla bollarna i skorpsmulorna.
Läggbollarna i en form.
Serveras med pudrat florsocker över bollarna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela