erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Mascarpone gratinerade bär

Publicerad 2012-11-23 10:08:00 i desserter

400 gram valfria bär tex hallon och blåbär
2 dl mandelbiskvier alternativt ladies fingers
1 ägg
150 gram mascarpone ost
1/2 dl florsocker
1 msk citron saft
1 msk citron rasp
 
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Fördela bären i en form som tål ugns värme
Dela ägget och vispa vitan för sig.
Blanda osten med sockret och citronsaften och raspet.
Vänd ner äggulan.
 Smula på de smulade biskvierna på bären.
Häll ostmassan på och gratinera ca 5 minuter tills allt fått fin färg
 
Servera genast!!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela