Grötbröd
1 portion kall gröt ca 3 dl
4 dl vatten
50 gram jäst
3 msk sirap
1 1/2 tsk salt
1 dl linfrön
14 dl vetemjöl
Gör så här
Lägg bakplåtspapper¨på en plåt
Smula jästen i en skål, häll över det finger ljumna vattnet.
Ha i salt,sirapen,linfrön, och den kalla gröten.
Arbeta samman allt till en smidig deg, degen blir dock lite kladdig
Låt jäsa ca 30 minuter.
Klicka ut degen på plåten, skåra brödet i 24 stycken bitar.
Jäs ytterligare 20 minuter.
Grädda på 225 grader i ca 25 minuter.
4 dl vatten
50 gram jäst
3 msk sirap
1 1/2 tsk salt
1 dl linfrön
14 dl vetemjöl
Gör så här
Lägg bakplåtspapper¨på en plåt
Smula jästen i en skål, häll över det finger ljumna vattnet.
Ha i salt,sirapen,linfrön, och den kalla gröten.
Arbeta samman allt till en smidig deg, degen blir dock lite kladdig
Låt jäsa ca 30 minuter.
Klicka ut degen på plåten, skåra brödet i 24 stycken bitar.
Jäs ytterligare 20 minuter.
Grädda på 225 grader i ca 25 minuter.