erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Grötbröd

Publicerad 2012-11-04 15:22:00 i bröd

1 portion kall gröt ca 3 dl
4 dl vatten
50 gram jäst
3 msk sirap
1 1/2 tsk salt
1 dl linfrön
14 dl vetemjöl


Gör så här

Lägg bakplåtspapper¨på en plåt
Smula jästen i en skål, häll över det finger ljumna vattnet.
Ha i salt,sirapen,linfrön, och den kalla gröten.
Arbeta samman allt till en smidig deg, degen blir dock lite kladdig
Låt jäsa ca 30 minuter.
Klicka ut degen på plåten, skåra brödet i 24 stycken bitar.
Jäs ytterligare 20 minuter.
Grädda på 225 grader i ca 25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela