Kryddig viltgryta
800 gram högrev av vilt kött älg, hjort eller annat kött, går även med nöt 2 msk olja 1 kött buljong 2 dl röd vin alt vatten 1 strimlad purjolök 1 pressad vitlök 2 msk tomat pure 2 krm kardemumma 1/2 kanel stång 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk vetemjöl 2 dl cream fraiche 2 st strimalde röda paprikor Skär köttet i strimlor Stek köttet i en gryta i oljan, tillsätt kryddorna och låt det fräsa med lite Smula ner buljongen och späd med vinet alt vattnet Sjud under lock ca 50 minuter Tillsätt purjolöken, tomatpuren, salt och peppar Rör ut mjölet i cream fraichen och ha ner det i grytan Sjud allt i ca 10 minuter Lägg i paprikan sjud ytterligare 5 min Serveras med Jordnötter ananas Ris mango chutney