erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Ungersk potatislåda

Publicerad 2012-11-04 13:17:00 i varmrätter

1 kg potatis
200 gram kryddstark korv typ kabanosser, eller gyulaita ägg
3 dl gräddfil+1 dl mjölk
4 hårdkokta ägg
1/2 dl skorpsmulor
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
lite hyvlat smör


Gör så här

Koka potatisen i sitt skal.
låt svalna.
Skala och skiva potatisen i ca 3 mm bitar,
skär ägg och korven i skivor.
Smöra en eldfast form, täck botten med ett lager potatisskivor.
Varva sedan potatis, ägg och korv, och gräddfilsblandning.
Salta och peppra mellan varje varv.
Avsluta med ett lager potatis, och det sista av gräddfilsblandningen.
Strö över ströbrödet, och hyvla över lite smör
Gräddas i ugnen ca 40 minuter

Serveras med en god sallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela