erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Potatisterrine med västerbottenost

Publicerad 2012-11-12 07:49:00 i varmrätter

1 kg mjölig potatis
1 pressad vitlök
1 1/2msk hackade provansalska örter
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3ägg
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 dl västerbotten ost


Gör så här


Klä en avlång form ca 1,5 liter med bakplåts papper
Hyvla potatisen tunt med en mandolin eller osthyvel
Blanda samman ägg, grädde och mjölk
Varva potatis, äggblandning , kryddorna och osten tills formen är fullt.
Tryck till mellan varje lagrena.
Täck översta lagret med potatis och sista av äggblandningen.
Grädda ca 45 minuter, på 175 grader
Häll på det sista av osten ca 1 dl och grädda ytterligare 20 minuter,på 175 grader.
Låt vila innan den skär i bitar.

Serveras med grillat nöt kött, fläskkött eller byt ut de provensalska kryddorna mot dill och lite citronskal då serveras den gott till fiskrätter





Kommentarer

Postat av: Elin

Publicerad 2012-11-19 17:38:05

En förträffligt god terrine

Svar: Tack Elin!!
Matmamma

Postat av: Mortiz

Publicerad 2012-11-19 17:39:47

Succe på festbordet
Allas favorit

Svar: Ge receptet gärna vidare och vill man kan man ändra receptet till andra rotsaker.Erika
Matmamma

Postat av: Mortiz

Publicerad 2012-11-19 21:12:09

Succe på festbordet
Allas favorit

Svar: Den här är alltid lika god man kan ändra och lägga till olika rotsaker om man så vill för att variera sigErika
Matmamma

Postat av: Elin

Publicerad 2012-11-19 21:12:19

En förträffligt god terrine

Svar: Härligt!!
Matmamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela