erikavargasmat.blogg.se

Vill sprida mat och bakrecept till andra med matintresse. Jag vill ge er inspiration och hjälp med hur man lyckas i köket såväl till vardags som till fest.

Grönsaks kyckling med ägg (Hög protein halt)

Publicerad 2012-11-27 09:02:00 i varmrätter

4 paprikor i olika färger
4 tomater
1 gullök
1 vitlöks klyfta
1/2 chili frukt
2 msk olivolja
300 gram kyckling file
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg



Gör så här


Strimla paprikan, hacka löken, tärna tomaterna .
Fräs löken i oljan, tillsätt chiln, tomaterna, paprikan och den pressande vitlöken.
Salta och peppra.
Lägg på ett lock och låt koka ca 15 min.
Strimla kycklingen och stek den i en het panna.
Salta.
Lägg kycklingen i grönsaksfräset.
Knäck i ett ägg i taget och lägg på locket.
Låt äggen stelna.

Serveras med en klick mager kesella som du smaksatt med lite
salt, vitlök och mynta

Kommentarer

Postat av: Kalle Ribin

Publicerad 2012-12-07 15:38:09

Bra veg allternativ

Postat av: Rita

Publicerad 2012-12-07 15:38:14

Super gott

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matmamma

Hej alla matbloggare! Erika Varga-Persson heter jag ,är 49 år , gift med Mikael, har två underbara barn, som heter Angelica och Simon. Jag har ett brinnande intresse för matlagning och bakning. Spenderar mer än gärna tid i köket med att leka fram och prova nya recept. Min ambition är att ge dig som läsare kunskaper och framför allt modet att våga testa nya råvaror,smaker och tekniker. Har efter mycket efterfrågan från vänner och bekanta nu beslutat mig för att starta upp en blogg där jag med jämna mellanrum kommer att lägga ut recept på maträtter och bakverk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela